5 Gevaarlijkste trends

Voor degene die van ons een mailing hebben ontvangen voor de TOOLKIT met Boek en Audio, klik hier

 

“De 5 GEVAARLIJKSTE trends vandaag de dag voor directeuren en wat te doen om het om te buigen in uw voordeel zodat u succesvol blijft”

Gevaarlijke trend #1 – Economie –

De economie is aan het veranderen. Deze crisis is anders dan alle voorgaande recessies van de afgelopen decennia omdat de langetermijnschuldmarkt aan het corrigeren is en niet de kortetermijnschuldmarkt zoals we kennen van de afgelopen decennia. Deze correctie is veel heftiger en duurt meer dan tien jaar en kan zelfs decennia duren mits niet goed gemanaged door overheden en centrale banken. En tot dusver maken ze alle klassieke fouten.

Gevaarlijke trend #2 – Monetair beleid –

Tot nu wordt de economie slecht gemanaged door centrale banken. De laatste keer dat deze correctie zich heeft voorgedaan op internationale schaal was in de jaren dertig en dezelfde fouten worden nu weer gemaakt omdat niet wordt begrepen door centrale bankiers hoe de economie écht werkt. Centrale bankiers maken twee fundamentele fouten. Ten eerste de economie wordt net als bedrijven door mensen bepaald. Mensen verrichten allerlei transacties en dit bijelkaar opgeteld vormt de economie. De modellen van ECB en overheid houden geen rekening met het menselijk gedrag en zitten er keer op keer weer naast. Ten tweede wordt niet begrepen wat geld is. Dit onbegrip leidt tot een beleid dat de economische situatie juist verslechtert.

Gevaarlijke trend #3 – Vergrijzing –

Economische gevolgen van de vergrijzing maken ook geen onderdeel uit van de modellen van overheden en centrale banken waardoor de voorspellingen nog verder van de realiteit staan.

Gevaarlijke trend #4 – Technologie –

Technologie vandaag de dag bedreigt vrijwel iedere organisaties en businessmodel. Bekende voorbeelden van bedrijven die zich niet of tijdig hebben aangepast aan technologische veranderingen zijn o.a. V&D en Free Record Shop en bestaan vandaag niet meer, ondanks het feit dat ze zeer succesvol waren in het verleden. Nieuwe technologieën zoals Internet-of-Things en 3D-printing zullen niet alleen manufacturing en supply chain op hun grondvesten doen schudden maar ook de gehele samenleving.

Technologie heeft zich inmiddels zover ontwikkeld dat veel werkgelegenheid verloren zal gaan. In de komende decennia kan circa 47% van alle banen worden geautomatiseerd. Ook banen die voorheen niet geautomatiseerd konden worden kunnen nu wel geautomatiseerd worden, zoals artsen, notarissen, accountants, analisten en nog veel meer.

Gevaarlijke trend #5 – Leiderschap –

Deze enorme veranderingen vraagt om een andere soort leiderschap.  79% van top executieves geeft aan dat de enige manier om het huidige economische klimaat te overleven, is snel reageren op veranderingen. Slechts 1 van 3 is überhaupt in staat om bedreigingen te zien, laat staan adequaat te reageren. 53% van business leaders geeft aan dat hun organisatie niet in staat is om de juiste beslissing te nemen als antwoord op alle veranderingen.

 

Als je van mening bent dat het goed gaat met de economie zoals in de media wordt vermeld, stel jezelf dan de volgende vragen. Waarom de ECB zoveel jaren na het faillissement van Lehman nog steeds biljoenen in het financieel systeem pompt EN een negatieve rente hanteert? Waarom Deutsche Bank, de grootste bank van Europa, op de rand van de afgrond staat? Waarom Itallianse banken bijna 20% underperforming loans hebben? Waarom zoveel ZZP’ers zijn bijgekomen die geen of onvoldoende werk hebben?

Wij kijken naar feiten en helpen jouw je bedrijf Future-Proof te maken en juist te groeien door te anticiperen op deze gevaarlijke trends. Dit doen we op basis beproefde Business Building Strategieën.

 

ATTENTIE:   TOOLKIT met Boek en CD Onthult…

“Hoe u een Future-Proof bedrijf bouwt en groeit, bestand tegen alle huidige en toekomstige economische stormen met beproefde Business Building Strategieën zodat u succesvol blijft, terwijl uw concurrenten zich afvragen wat er allemaal gebeurt..”

Als u bereidt bent uw bedrijf Future-Proof te maken en te Groeien, dan ben je hier aan het juiste adres…

double income cover 2 pic DEF

 

  • Hoe jij je bedrijf (en je privésituatie) kan beschermen tegen de economische winter en zelfs kan laten groeien omdat je nu weet hoe de economie écht werkt
  • Betere gesprekspartner zal zijn van voor je bank, vermogensbeheerder, collega’s en adviseurs
  • Hoe je betere beslissingen kan nemen op basis van de juiste informatie
  • En nog succesvoller kan zijn dankzij de crisis
  • En nog veel en veel meer!

 

*) Deze aanbieding geldt alleen voor degenen die van ons een mailing hebben ontvangen

Het boek is tevens o.a. te koop bij: