Visie

Volgens onze analyses is de wereld om ons heen snel aan het veranderen met grote gevolgen voor mens en organisaties.  Steeds vaker horen we dat bedrijven failliet gaan of downsizen en alsnog het niet redden. Dit komt  omdat vaak niet wordt begrepen in welke fase van de economie we zitten en welke strategie daarbij hoort.

Naar onze mening ontwikkelt de economie zich in 4 fasen (lente, zomer, herfst en winter). Deze cyclus duurt ca. 80 jaar en we zijn inmiddels in de laatste fase aangekomen (winterfase). Iedere fase vraagt om een andere strategie. Het stug blijven vasthouden aan strategieën en bestaande businessmodellen, die niet bij deze fase hoort leidt tot problemen.

Het is onze passie zoveel mogelijk organisaties te helpen begrijpen hoe het macro economische model werkt en welke strategieën wel succesvol zijn.

ESA Research & Consultancy doet dit op basis van gedegen macro-economische en demografische research.

Deze periode biedt net als de andere fases in de economie grote kansen. Het geheim van succesvolle ondernemingen is simpel, ANTICIPEREN. Organisaties die in de vroege fase aanpassen aan veranderde situaties zijn langdurig succesvol.