Mensen-economie

Bij ESA R&C kijken we vanuit het meest fundamentele niveau naar uw organisatie en dat zijn MENSEN. Wij noemen het Mensen-economie

MENSEN zijn de economie

MENSEN zijn uw klanten (de markt)

MENSEN zijn uw medewerkers (de organisatie)

MENSEN zijn daarom altijd het uitgangspunt in onze analyses.

Onze overtuiging is dat menselijk gedrag als groep, vaste patronen volgt en daarom voorspelbaar is. Immers, we doorlopen allemaal dezelfde cyclus, van geboorte naar pubertijd, volwassenheid, middelbare leeftijd tot ouderdom, en tenslotte eindigt het leven.

Bij al deze levensfasen hoort een bepaald type gedrag maar ook een bepaald type economisch gedrag, dat uw omzet bepaald. Bijvoorbeeld, als we het ouderlijk nest verlaten huren we vaak een goedkoop appartement of kamer en gaan we vaker het nachtleven in. Als we de middelbare leeftijd bereikt hebben en de kinderen het huis uit zijn, besteden we meer tijd en geld aan onszelf. In deze fase kopen mannen bijvoorbeeld een motor of een sportauto. Als we met pensioen gaan, gaan we vaak langer op vakantie of kopen een vakantiewoning. Ook de bestedingen aan zorg nemen in deze fase toe.

In deze cyclus zijn twee zaken van belang:

  1. Bestedingen stijgen tot een leeftijd van gemiddeld 48 en nemen hierna af
  2. Naarmate we ouder worden verandert ook datgene waar we ons geld aan uitgeven.

ESA Research & Consultancy bestudeert o.a. deze demografische ontwikkelingen en de economische consequenties hiervan voor economieën, financiële markten en organisaties. Tevens verrichten wij ook onderzoek naar technologische ontwikkelingen en de impact hiervan op organisaties.

Regelmatig merken wij dat bedrijven een niet-passende oplossing kiezen voor hun probleem. Een juiste diagnose is volgens ons onmisbaar. Samen met ons research-team stellen wij de juiste diagnose.

Op basis van onze research hebben we een model ontwikkeld waarmee we jaren vooruit kunnen kijken! Benieuwd?

Mail ons VANDAAG nog op info@esaresearchconsultancy.com of bel 085 744 0781 om direct een afspraak te maken.