Investments

De wereld om ons heen is steeds sneller en sneller aan het veranderen. De economie, demografie en technologie veranderen ons leven bijna dagelijks. Uit onderzoek blijkt dat 87% van de mensen liever niet verandert omdat veranderingen onzekerheid met zich meebrengt. Het is alleen een bedreiging als je de verandering niet begrijpt, wilt of durft te begrijpen. Wij adviseren en helpen al onze clienten en relaties om allereerst te begrijpen wat er voor hen verandert en op basis hiervan een strategie te formuleren en te implelemteren. Het sluiten van uw ogen voor al deze veranderingen vergroot de kans op een verkeerde beslissing met alle gevolgen van dien.

Bij ESA omarmen we veranderingen omdat iedere verandering een KANS betekent. Wij geloven in de ontsterfelijke woorden van generaal McArthur: “There is No Security in Life Only Opportunities”. 

Om van deze kansen gebruik te maken hebben we ESA Research & Consultancy en ESA Global Investments opgericht. Met ESA R&C helpen we boardmembers hun bedrijf recessie-proof te maken en te groeien te midden van al deze veranderingen.

Met ESA Global Investments nemen we belang in MKB bedrijven wereldwijd en herstructureren deze op zodanige wijze dat de winst verdubbelt dan wel verdrievoudigt in gemiddeld 1,5 jaar. Dit betekent overigens niet perse dat ook de omzet met een factor drie stijgt. We sturen sterk op winst en in mindere mate op omzet.

De sectoren waar we ons op richten zijn o.a. technologie, technologie services, E-commerce, foodprocessing en agri.

Een belangrijke succesfactor waarme we snel waarde kunnen creëren, is ons eigen kantoor in India met Nederlands management op locatie. Hiermee kunnen we de bedrijven in onze portefeuille helpen hun goederen en diensten op de enorme indiase markt aan te bieden om zodoende te groeien. Voor de technologie bedrijven in onze portefeuille kunnen we een beroep doen op de grote aantallen hoog opgeleide techneuten die beschikbaar zijn. Van belang om te realiseren is, dat we niet afhankelijk zijn van externe Indiase partijen maar alles in eigen beheer doen. Dit geeft ons een concurrentievoordeel die meeste anderen niet hebben.

Met onze jarenlange praktijkervaring in het gezond maken van bedrijven in combinatie met baanbrekende kennis van economie, demografie en technologie realiseren wij een bovengemiddeld rendement voor onze investeerders.

Als u vragen of opmerkingen heeft neem dan gerust contact met ons op via info@esaresearchconsultancy.com of bel 085 744 0781