Uitbreiden naar India

Zoals u heeft kunnen lezen op de pagina economische analyse zien wij ook kansen voor ondernemers, die ondanks de economische krimp op vele markten, willen groeien. In het kader hiervan hebben we internationaal onderzoek uitgevoerd om te identificeren welke markt de grootste groeier zal zijn in de komende decennia.

Voor de ondernemers die willen groeien en de stap willen zetten naar de immense Indiase markt met enorme mogelijkheden hebben we een unieke propositie ontwikkeld.

In India hebben we een eigen kantoor (met Nederlandstalige medewerkers) en een uitgebreid netwerk. Hierdoor kunnen wij u behoeden voor alle bekende valkuilen.

We  kunnen u bij alle stappen van het proces ondersteunen, met bijvoorbeeld:

  • Een haalbaarheidsstudie waaronder marktonderzoek
  • Het opzetten van een juridische entiteit in India
  • Het geven van begeleiding om succesvol te ondernemen in India en Nederland

Waarom India?

India staat nummer één op de ranglijst van vele internationale investeringsmaatschappijen.

Landen die interessant zijn om te investeren voldoen o.a. aan de volgende criteria:

  • Productiviteit
  • Lage schuldenratio
  • Jonge populatie
  • Opleidingsniveau
  • Cultuur

India scoort als beste op deze punten, en met name de lage schuldratio is van belang. Dit betekent dat India weinig last van de deleveraging fase (afbouwen van schuld) zal hebben, zoals het geval zal zijn voor veel ontwikkelde economieën en China.

Deze immense groeimotor van meer dan 1,2 miljard consumenten wordt tevens versterkt door de lage urbanisatiegraad van ‘maar’ dertig procent. Dit wil zeggen dat een groot deel van de bevolking nog naar de steden moet trekken waardoor het inkomen met een factor drie zal stijgen. Voor de beeldvorming, China heeft een urbanisatiegraad van zestig procent en Brazilië van negentig procent.

Kunt u zich het permitteren deze gigantische groei te missen? Nee toch!

Mail ons VANDAAG nog op info@esaresearchconsultancy.com of bel 085 744 0781 om direct een afspraak te maken.