Business Building Strategieën

Ondanks de valse hoop dat de economische storm voorbij is, is de crisis helaas net begonnen. Dit betekent dat we in de nabije toekomst geconfronteerd worden met grote veranderingen.

Het goede nieuws is dat de toekomst er nog nooit zo zonnig heeft uitgezien voor ondernemers en directeuren die het initiatief nemen om deze “Once in a Life Time” Opportunity te pakken.

Wilt u een recessie-proof bedrijf bouwen om alle huidige en toekomstige economische stormen te doorstaan dan bent u hier aan het juiste adres .
Met beproefde Business Building Strategieën help ik u uw bedrijf te laten groeien, zelfs tijdens de zwaarste economische stormen.

Eén van de onderdelen in onze Business Building Strategie geeft u SNEL het resultaat waar u naar opzoek bent. U kunt uw bedrijf in 6-12-18 maanden met 30 tot wel 250% laten groeien. In deze strategie laten we zien dat er maar drie manieren zijn om welke bedrijf dan ook te laten groeien. Dit geldt voor ieder bedrijf groot of klein, B2C of B2B en in welke sector dan ook. Het maakt niet uit of je in de bouw zit of in IT. Of je nu een eenmanszaak hebt of een beurgenoteerde miljarden bedrijf bent. Het proces is voor iedereen exact hetzelfde en het mooie is dat iedereen deze techniek snel kan leren en direct kan toepassen. Het is verbluffend eenvoudig maar wordt bijna altijd over het hoofd gezien. Ik zal je deze strategie uitleggen, hoe het werkt en hoe het u kan helpen.

Bij de Business Building Strategieen kijken we op een fundamentele en integrale wijze naar uw organisatie door drie verschillende brillen, de economische, demografische en technologische bril om ervoor te zorgen dat uw strategie correct aansluit op al deze belangrijke veranderingen in de buitenwereld.

Veel bedrijven gaan van reorganisatie naar reorganisatie omdat ze wel veranderen maar onvoldoende aansluiten bij deze veranderingen. In het ergste geval gaan ze zelfs failliet omdat er onvoldoende aansluiting is. Daarom helpen we ten allen tijde op basis van baanbrekende research naar alle drie de factoren, economie, demografie en technologie.

De prijs van een verkeerde strategie is zéér hoog! Kunt u zich het veroorloven?

Van belang in deze fase van de economie is:

  • Strak Cash- en cashflowbeleid
  • Wees lean en mean, verlaag en flexibiliseer kosten maar altijd in relatie tot de omzet
  • Verkoop niet-strategische vastgoed indien mogelijk
  • Focus, focus, focus
  • Duidelijke klantgroep
  • Bouw organisatie rondom je klanten
  • Beleg verantwoordelijkheid zo laag mogelijk in je organisatie mits alle randvoorwaarden zijn ingevuld
  • Bouw een netorganisatie, de kosten en risico’s voor innovatie zijn hoog en groot en zonder innovatie is ieder bedrijf ten dode opgeschreven
  • Ontwikkel en implementeer een houdbare technologiebeleid omdat de disruptieve technologische veranderingen sneller komen dan menigeen verwacht a.g.v. de economische crisis. Dit werkt als een katalysator
  • Marktaandeel vergroten

Als men de economische geschiedenis bestudeert blijkt dat alle vergelijkbare perioden langer dan een decennium duren en gepaard gaan met grote politieke veranderingen en een stijging van het aantal conflicten. Herkent u dit beeld? Ik verwijs naar de grote veranderingen in Verenigde Staten en bij ons in Europa. En uiteraard de oorlog in het Midden-Oosten.

Laat u niets wijs maken, wat we nu meemaken en nog zullen meemaken vindt al duizenden jaren plaats alleen deze cyclus overstijgt een mensenleven waardoor we denken dat het thuishoort in de geschiendenisboeken. Helaas is dit niet zo.

Maar wij zijn rasoptimisten, BIG CHANGES = BIG CHALLENGES maar ook BIG OPPORTUNITIES!